Missende tanden en kiezen

voorbeeld 13 voorna

Er missen enkele tanden, in dit geval de hoektanden, en de tanden zijn smaller dan normaal. Daardoor zitten er ook spleetjes tussen de tanden. Met behulp van een slotjesbeugel worden alle tanden en kiezen in de bovenkaak opgeschoven. Daarna zijn de zes voortanden opgebouwd met composiet (kunststofmateriaal) en ziet het bovenfront er weer prachtig uit.

voorbeeld 21 voorna

Bij deze wat oudere patiënt missen de twee kleine snijtanden en is er een grote spleet ontstaan tussen de twee grote snijtanden. Met behulp van een slotjesbeugel worden de twee grote snijtanden naar elkaar toegebracht en worden de ruimtes ter plaatse van de twee missende tanden groter gemaakt zodat er aan beide kanten een tand tussen geplaatst kan worden. Achter de twee grote voortanden wordt een etsbrug  geplakt met aan weerzijden twee kunsttanden. De twee kunsttanden sluiten mooi aan tegen het tandvlees en kleur en vorm passen goed bij de middelste tanden.

voorbeeld 20 voorna

Ook hier missen de twee kleine snijtanden waardoor het bovenfront erg naar binnen staat. Ook de ondertanden komen steeds krapper te staan. Met behulp van een slotjesbeugel worden de boventanden naar voren verplaatst en ontstaan er weer ruimtes ter plaatse van de twee missende tanden. Er worden kronen geplaatst op de twee centrale voortanden met daaraan vast links en rechts kunsttanden.