Forse onderkaak (Klasse III)

voorbeeld 23 voorna

Bij deze volwassen patiënt staat de onderkaak duidelijk te ver naar voren ten opzichte van de bovenkaak. Er is sprake van een omgekeerde overbeet en bovendien staat het bovenfront zeer onregelmatig. Orthodontisch zijn er twee congruente tandbogen gemaakt, waarna de onderkaak operatief naar achteren is geplaatst. Na behandeling is er een perfect passend gebit en ook een mooier gezicht ontstaan.

voorbeeld 27 voorna

Hier is de omgekeerde overbeet nog groter en is na een orthodontische voorbehandeling de bovenkaak naar voren verplaatst en de onderkaak naar achteren.

voorbeeld 17 voorna

Hier is de omgekeerde beet bijna 18 mm. De bovenkaak is operatief naar voren verplaatst en de onderkaak naar achteren.

voorbeeld 16 voorna

Dit mogen we best een hopeloos geval noemen. Wat kunnen we hier nog aan doen?

Door de slechte stand van de tanden is de motivatie van deze patiënt om zijn tanden te poetsen ook niet bijzonder groot en het gebit raakt sterk verwaarloosd. De mondhygiëne is slecht. Maar met vereende krachten van mondhygiëniste, orthodontist, kaakchirurg en het centrum voor bijzonder tandheelkunde uit Den Haag is er toch nog een prachtig gebit van gemaakt. De mondhygiëne is sterk verbeterd. Patiënt is zeker tevreden en vooral omdat hij weer goed kan kauwen.