Openbeet

voorbeeld 05 voorna

Een openbeet waarbij de boven en ondertanden te ver naar voren staan met spleetjes tussen de tanden boven en onder. De openbeet is mede ontstaan door foutief tong- en slikgedrag. Met behulp van vaste apparatuur zijn het boven- en onderfront naar achteren geplaatst en is de openbeet gesloten. Alle ruimtes tussen de tanden zijn ook verdwenen. Patënt draagt voor langere tijd een beugel s’nachts.

voorbeeld 03 voorna

Een openbeet met alleen contact tussen de achterste kiezen. In het front is sprake van ruimte gebrek boven en onder. Wil je deze openbeet sluiten dan moeten er vier kiezen getrokken worden, gevolgd door een kaakoperatie van boven- en onderkaak. Na een behandeling van anderhalf jaar is de openbeet gesloten en ziet het er prachtig uit.

voorbeeld 02 voorna

Een forse openbeet met sterk ruimte gebrek in het boven- en onderfront. Er moeten vier kiezen worden getrokken, een orthodontische behandeling en een operatie aan de onderkaak.

voorbeeld 15 voorna

Kan het nog erger?Ook deze openbeet kan alleen worden gesloten met behulp van een orthodontische en kaakchirurgische behandeling. Bovendien moesten hier ook vier (slechte) kiezen worden getrokken. Niet alleen de tandstand is sterk verbeterd, ook heeft deze behandeling veel bijgedragen aan het zelfvertrouwen van deze patiënt.

voorbeeld klaassen voorna

Een openbeet veroorzaakt door foutief tong- en slikgedrag. Bovendien is hier sprake van een glazuurafwijking van de boven- en ondertanden en kiezen. Daardoor zijn de tanden en kiezen ook korter dan normaal en gelig verkleurd. De bovenkaak wordt operatief gekanteld waardoor de open beet wordt gesloten. Maar niet helemaal want er moet ruimte blijven bestaan voor het maken van kronen op alle tanden en kiezen. Het resultaat spreekt voor zich zelf.