Het onderstaande privacybeleid is van toepassing op alle sitebezoeken, transacties en overeenkomsten met de Orfeokliniek, Orfeoschouw 38, 2726 JG Zoetermeer, KvK 56059647.

Versie: 1.0 (19 april 2018)

Wij respecteren de privacy van bezoekers van onze website en zorgen ervoor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Hoe wij dit doen, en welke persoonsgegevens wij van u verzamelen voor welke doeleinden, leest u hier.

Het gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruiken van onze website verkrijgen wij gegevens van u. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die u rechtstreeks opgeeft in het kader van de door u gevraagde dienst (bijvoorbeeld via het contactformulier of voor het aanmaken van een account) of waarvan duidelijk is dat u ze aan ons verstrekt om te verwerken. Wij gebruiken uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden, tenzij u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven of wij dit op grond van de wet mogen of moeten doen.

Doeleinden van gebruik

Om u optimaal van dienst te kunnen zijn, is het nodig dat de Orfeokliniek in bepaalde gevallen uw persoonsgegevens opslaat. De Orfeokliniek gebruikt uw persoonsgegevens voor:

  • het gebruiken van functionaliteiten op onze website;
  • relatiebeheer, waaronder contact opnemen met u als u dit verzoekt;
  • het verkrijgen van inzicht in het gebruik van onze website;
  • zonodig het achterhalen van onrechtmatige gedragingen met betrekking tot de Orfeokliniek, haar relaties en medewerkers.

Omschrijving van de persoonsgegevens

Voor bovengenoemde doeleinden verwerken wij de volgende persoonsgegevens van u:

  • NAW-gegevens,
  • e-mailadres,
  • (mobiel) telefoonnummer,
  • IP-adres,
  • technische browserinformatie,
  • cookie ID,
  • klik- en surfgedrag.

Bewaartermijnen

Wij bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is om de genoemde doeleinden te bereiken.

Vertrouwelijkheid & verstrekking aan derden

Wij gaan vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om. De persoonsgegevens die wij via onze website verzamelen verstrekken wij niet aan derde partijen voor hun direct marketing doeleinden. Verder verstrekken wij door u verstrekte gegevens niet aan andere partijen, tenzij u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven, dit noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst of wij dit op grond van de wet mogen of moeten doen.

De gegevens die wij van u hebben verzameld (via zowel formulieren als Google Analytics) kunnen worden ingezien door onze websitebouwer (Edit4U Webservices B.V., Zoetermeer) met het doel om onze website te onderhouden en verbeteren. Wij hebben daartoe een verwerkersovereenkomst met hen afgesloten.

Gegevensbeveiliging

De Orfeokliniek gebruikt zorgvuldige veiligheidsprocedures voor de bescherming van de verwerkte gegevens, mede om te voorkomen dat onbevoegden zich onbedoeld toegang kunnen verschaffen. Zo zorgen wij ervoor dat alleen personen toegang hebben tot uw gegevens voor wie dit binnen het kader van deze verklaring noodzakelijk is en de toegang tot uw persoonsgegevens is afgeschermd.

Cookies

Op onze website worden cookies gebruikt om:

  • functionaliteiten van de website mogelijk te maken en de website te beschermen (technische of functionele cookies);
  • het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren (analytische cookies).

Cookies zijn kleine informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van uw device (waaronder een PC, tablet of smartphone). Dat gebeurt via de webbrowser op het device. De informatie die een cookie verkrijgt over uw gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van de Orfeokliniek of van een derde partij op basis van een verwerkersovereenkomst.

Technische of functionele cookies

Cookies hebben tot doel u tijd en moeite te besparen. Als u bijvoorbeeld een webpagina aan uw persoonlijke voorkeuren aanpast of als u navigeert in een website, zorgen cookies ervoor dat de gekozen instellingen en voorkeuren worden onthouden voor toekomstig gebruik. Als u de website later weer bezoekt halen cookies de ingevoerde gegevens op en kunt u de mogelijkheden van de website weer gebruiken zoals u die eerder hebt ingesteld. Wij gebruiken de volgende technische cookies:

  • Cookie: Sessie cookie Naam: Willekeurig gegenereerde cijfer- en lettercombinatie. Functie: Deze 1st party cookie wordt gebruikt om informatie over elk bezoek aan de website bij te houden en zo kernfunctionaliteit van de website mogelijk te maken. Deze cookie bevat geen persoonlijke informatie en geldt slechts voor de duur van het bezoek: zodra een gebruiker de webbrowser sluit wordt deze verwijderd. Bewaartermijn: Einde van de sessie.
  • Cookie: Cookiemelding Naam: accept_cookie Functie: Deze 1st party cookie wordt door de website ingesteld om toestemming van de gebruiker voor het gebruik van cookies vast te leggen. Dit voorkomt dat de cookie-banner elke keer dat een gebruiker de website bezoekt opnieuw verschijnt. Deze cookie houdt geen persoonlijke informatie bij. Bewaartermijn: 1 jaar.

Analytische cookies

Op de website worden ook cookies gebruikt voor het bijhouden van statistieken die inzicht geven in het gebruik van de website en de effectiviteit van Google-campagnes. Wij gebruiken de volgende analytische cookies:

  • Cookie: Google Analytics Naam: _ga Functie: Deze 3rd party Google Analytics persistent cookie wordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden bij het verzamelen van informatie over de volgende paginabezoeken. De cookie helpt om te bepalen welke websitegebieden wij moeten verbeteren. Met deze cookie kunnen wij gebruikers niet persoonlijk identificeren, omdat er geen persoonlijke informatie of gegevens worden bijgehouden. Bewaartermijn: 2 jaar.
  • Cookie: Google Analytics Naam: _gat Functie: Deze 3rd party Google Analytics sessiecookie wordt gebruikt door Google Analytics om de zoeksnelheid naar hun servers te monitoren. De cookie helpt om te bepalen welke websitegebieden wij moeten verbeteren. Met deze cookie kunnen wij gebruikers niet persoonlijk identificeren, omdat er geen persoonlijke informatie of gegevens worden bijgehouden. Bewaartermijn: 10 minuten.
  • Cookie: Google Analytics Naam: _gid Functie: Deze 3rd party Google Analytics persistent cookie wordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden bij het verzamelen van informatie over de volgende paginabezoeken. De cookie helpt om te bepalen welke websitegebieden wij moeten verbeteren. Met deze cookie kunnen wij gebruikers niet persoonlijk identificeren, omdat er geen persoonlijke informatie of gegevens worden bijgehouden. Bewaartermijn: 1 dag.

In- en uitschakelen van cookies

U kunt kiezen of u cookies wel of niet accepteert. De meeste browsers accepteren cookies automatisch, maar u kunt in de browser meestal zelf instellen dat cookies niet worden geaccepteerd (zie de hulppagina van uw browser voor exacte instructies). Als u ervoor kiest cookies niet te accepteren kunt u mogelijk niet volledig gebruikmaken van de interactieve mogelijkheden van websites.

Verwijderen van cookies

De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Na een bepaalde periode verlopen ze automatisch en worden geen gegevens van uw site-bezoek meer geregistreerd. U kunt er ook voor kiezen cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Voor meer informatie: zie de handleiding van uw browser.

Links naar andere websites van derden

Onze internetpagina's bevatten links naar andere websites. Deze privacy- en cookieverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u dan ook aan om de privacy policy van deze websites te lezen alvorens er gebruik van te maken.

Uw wettelijke rechten

U mag de Orfeokliniek vragen om inzage in de gegevens die via de website van u zijn opgeslagen. Ook kunt u ons verzoeken deze gegevens te wijzigen, te verplaatsen, aan te vullen of te verwijderen. Dit kunt u doen door contact met ons op te nemen via het contactformulier, te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met +31 (0)79 - 343 85 30 op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur.

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

Wij behouden ons het recht voor om deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Het verdient dan ook aanbeveling om deze policy geregeld te raadplegen, zodat u van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

Autoriteit Persoonsgegevens

Ingeval van klachten over de verwerking van uw persoonsgegevens: op grond van de privacywetgeving heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.